Het Servicepunt Vrijwilligerswerk is onderdeel van Rzijn en bemiddelt tussen mensen die vrijwilligerswerk willen doen en organisaties die een vrijwilliger zoeken. Zowel vrijwilligers als vrijwilligersorganisaties kunnen bij het servicepunt terecht. Het servicepunt organiseert ook cursussen en workshops voor vrijwilligers.

Vrijwilligers zijn onmisbaar!

Zonder de inzet van vrijwilligers zouden veel activiteiten niet georganiseerd kunnen worden. In de praktijk is vrijwilligerswerk heel breed. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een bureninitiatief of vrijwilliger bij Slachtofferhulp. Vrijwilligerswerk biedt mensen de mogelijkheid om sociale contacten aan te gaan, capaciteiten te gebruiken en te ontwikkelen en om de horizon te verbreden. Maar bovenal geeft vrijwilligerswerk veel mensen voldoening.

 

Onderdeel Rzijn

Het Servicepunt Vrijwilligerswerk is onderdeel van Rzijn en heeft tot doel om zowel vrijwilligersorganisaties als vrijwilligers te ondersteunen op het gebied van vrijwilligerswerk. Het servicepunt bemiddelt tussen mensen die vrijwilligerswerk willen doen en organisaties die een vrijwilliger zoeken. Zowel vrijwilligers als vrijwilligersorganisaties kunnen bij het servicepunt terecht voor informatie, advies en bemiddeling. Het servicepunt organiseert cursussen en workshops voor vrijwilligers.

 

Vrijwilligersverzekering

De gemeente Westerwolde heeft een vrijwilligersverzekering afgesloten voor alle vrijwilligers die actief zijn in de gemeente of voor een organisatie binnen de gemeente.

 

Vrijwilligerswerk en een uitkering

Wie een uitkering heeft, mag meestal wel vrijwilligerswerk doen. Het is belangrijk om bij uw uitkeringsinstantie te vragen naar wat u wel en wat u niet mag doen en of vrijwilligerswerk gevolgen kan hebben voor (de hoogte van) uw uitkering. Informeer ook bij uw gemeente of u uw vrijwilligerswerk moet melden en welke andere regels er eventueel gelden.