Jong&Wilt! wil jongeren dichtbij de politiek brengen

Jong&Wilt! wil jongeren dichtbij de politiek brengen

Jong&Wilt!, het radioprogramma van Welzijn Westerwolde, wil jongeren dichtbij de politiek brengen en interviewt alle partijen in de gemeente Westerwolde voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen.

Jong&Wilt! het (jongeren) radioprogramma van Welzijn Westerwolde staat de komende weken in het teken van de verkiezingen in de gemeente Westerwolde. Vanaf 7 maart zal er een week lang, elke dag, een podcast online komen vanuit het oogpunt van de jonge kiezer. Op volgorde van de kieslijst komen alle lijsttrekkers voor de microfoon. “Jong&Wilt! de podcast” is te vinden via de streamingsdiensten Spotify, Google Podcasts of ITunes.

Donderdag 3 maart zijn alle lijsttrekkers uitgenodigd voor het opnemen van een podcast in de studio van RTV Westerwolde en zullen deze om de beurt worden ondervraagd door presentatoren Joeri Folkers en Jan Hebers. De vragen die de lijstrekkers voor de spreekwoordelijke kiezen krijgen zijn ingestuurd door jongeren, komen uit de verschillende verkiezingsprogramma’s en/of komen voort uit tafelgesprekken met jongeren.

Op deze manier draagt het jongerenwerk van Welzijn Westerwolde eraan bij om de verschillende partijen en hun programma en standpunten kenbaar te maken bij jongeren. Daarnaast maakt de podcast jongeren bewust van hun kiesrecht en wordt de (gemeentelijke) politiek wat dichter bij de jonge kiezer gebracht.


Naast het maken van podcasts is Jong&Wilt! elke zaterdag te beluisteren via G1 van 18.00 tot 20.00uur.
Hierin komen thema’s voorbij die interessant zijn voor jongeren. Ook wordt regelmatig een gastspreker uitgenodigd.