“Je eigen invloed op geluk en welbevinden” Speciale workshop voor mantelzorgers op 10 november, de Dag van de Mantelzorg

“Je eigen invloed op geluk en welbevinden” Speciale workshop voor mantelzorgers op 10 november, de Dag van de Mantelzorg

Op de dag van de Mantelzorg, dinsdag 10 november van 13.30-15.30 uur, organiseren wij in samenwerking met Lentis een bijzondere workshop ‘Je eigen invloed op geluk en welbevinden’. Deze workshop wordt online aangeboden, speciaal voor mantelzorgers. In deze coronaperiode hebben we helaas onze reguliere activiteiten moeten annuleren. Daarom zijn we blij dat we deze workshop online aan u kunnen aanbieden.  Heeft u een telefoon, tablet of pc met internet? Dan kunt u meedoen. Mail dan uw naam en mailadres naar mantelzorg@welzijnwesterwolde.nl. U ontvangt dan vervolgens een link waarmee u de workshop kunt volgen. Waarom deze workshop?

We willen allemaal het liefst een gelukkig leven met liefde, zekerheid, veiligheid  en voorspoed. Het leven bestaat uit ups en ook uit downs. We hebben hier allemaal mee te maken, want hoe ga je om met situaties waar je niet voor gekozen hebt, waar je niet direct invloed op kan uitoefenen?

Soms zijn er ook gevoelens van eenzaamheid, verdriet, of onmacht. Hoe bewaar je je eigen balans in privé en werk, in zorgen voor de ander en voor jezelf, bij inspanning en ontspanning?

Tijdens deze digitale workshop, van 2 uur, willen we aandacht besteden aan het thema ‘geluk en welbevinden’ en welke invloed je hierop zelf kan uitoefenen. Dit doen we door informatie over het thema uit te wisselen en aandacht te besteden aan wat belangrijk voor je is en hoe het met je gaat op verschillende levensgebieden. We besteden aandacht aan veranderwensen en welke stappen je hierin kunt maken.

Na de workshop kun je je ook opgeven voor de cursus ‘Blijf Psychisch Fitter’, die op de workshop aansluit en in de gemeente Westerwolde aansluitend zal worden georganiseerd.

Schilderij: Monique Wijffels

De workshop wordt gegeven door trainers Monique Wijffels en Anton Roerdink, preventiewerkers bij Lentis.